Seitsemisen polkujuoksu sunnuntaina 8.8.2021

Ohjeita päivitetty 7.8.

Tapahtumakeskus

Seitsemisen kansallispuiston Koveron perinnetila (http://www.luontoon.fi/kovero).
Navigointiosoite: Seitsemisentie 948, Ikaalinen
Opastus: Seitsemisen kansallispuiston opasteet tieltä 332 Parkano-Kuru sekä Ikaalisten Sisätön kylästä tieltä 2764. Koveron perinnetila sijaitsee 7 km etelään Seitsemisen kansallispuiston luontokeskukselta.

Huomioithan tapahtumassa terveysturvallisuusohjeet.

Tapahtumakeskuksen info aukeaa sunnuntaina 8.8. klo 9:30.

Kilpailukeskuksessa toimii kahvio.

Ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuminen kilpailupaikalla tapahtuma-aamuna klo 10.30 mennessä. Jälki-ilmoittautumismaksut mieluiten käteisellä:

19 km ja 9,4 km: 35 €, vuonna 2005 syntyneet ja nuoremmat 15 €
5,4 km:llä 15 €, perhelenkillä 25 €

Ilmoittautumalla annat suostumuksen käyttää ilmoittamiasi tietoja tapahtumajärjestelyjen tekemiseen, lähtölistojen laadintaan ja tulosten julkaisuun. Ilmoittautumisen sähköpostiosoitetta käytetään vain mahdollisiin yhteydenottoihin järjestäjän taholta ennen tai jälkeen tapahtuman. Tapahtuman aikana otettavia valokuvia voidaan käyttää polkujuoksun markkinoinnissa.

HUOM: Viimeaikojen sateista johtuen pitkospuut ovat paikoin liukkaita, joten varovaisuutta tarvitaan!  Nastalenkkareilla juoksu on sallittua. Lisäksi polulla on joissakin kohdin kaatuneita puita.

Ole varovainen myös tietä ylittäessä tapahtumakeskuksessa sekä juostessa: kaikki reitit ylittävät kerran Seitsemistien!

Reittiselostuksen yhteydessä alempana löytyvät reittimerkinnässä käytettävien viirien värit. Ole huolellinen risteyksissä: ne on merkitty selkeästi kyltein.

Pysäköinti

Järjestäjän ohjeiden mukaisesti. Matkaa pysäköinnistä kilpailukeskukseen 0-500 m.

Sarjat ja matkat

Miehet / Naiset
Kilpasarja 19 km
Kuntosarjat 19 km / 9,4 km / 5,4 km, 5,4 km myös perhelenkkinä, jonka voi kiertää kävellenkin

Tapahtuman osanottorajoitus 300 juoksijaa.

Lähtö

Kaikkien sarjojen lähtö tapahtuu kilpailukeskuksen välittömästä läheisyydestä klo 11:00.

Maali

Maali sijaitsee Koveron perinnetilan pihapiirissä. Ajanotto maaliviivalla.

Reittikuvaukset

Reitit kulkevat Seitsemisen kansallispuiston ulkoilureittejä pitkin. Polut ovat pääosin hyväkulkuisia ja kunnostettuja. Juurakoita poluilla on vain kohtuullisissa määrin ja kivikkoa ei juurikaan. Maasto polkujen ympärillä vaihtelee koskemattomista mänty- ja kuusikkoerämaista upeisiin avosuomaisemiin, joilla polut kulkevat pitkospuita pitkin. Muutamissa jyrkemmissä ylä- ja alamäissä on poluilla rakennettuja portaita ja kaiteita. Suurimmat korkeuserot ovat noin 50 m 19 km:n reitillä, 9,4 km:n ja 5,4 km:n reiteillä korkeuserot ovat hieman pienemmät.

Reitit on merkitty viirein. Lisäksi risteyksissä on nuolia opastamassa kulkusuuntaa. Kaikki polut ovat lisäksi kansallispuiston omilla merkinnöillä merkittyjä ulkoilupolkuja, joten muita kulkijoita voi tulla matkan varrella vastaan.

19 km (punakeltaiset Startin viirit): Reitti noudattelee suurelta osin Seitsemisen Seitakierroksen reittiä: Kovero-Kirkaslampi-Kulomäki-Iso Kivijärvi-PItkäjärvi-Multiharju-Kovero. Ensimmäiset 7,5 km kuljetaan Seitsemisharjun vaihtelevissa harju-kangas -maisemissa, joissa korkeuserot ovat kohtuullisen suuria. Kulomäen ja Multiharjun välillä reitti on tasaisempaa ja sisältää myös pidempiä pitkospuuosuuksia soilla. Multiharjussa 3 km ennen maalia noustaan harjun upeisiin aarnimetsämaisemiin.

9,4 km: (alku ja loppu punakeltaiset Startin viirit, oma välipätkä keltaiset Skigon viirit): Reitti kulkee Koverosta pohjoiseen eroten Kirkkaanlamminkankaalla 19 km:n lenkistä. Tienylityksen jälkeen se laskeutuu Seitsemisjoen läheisyydessä olevalle tasaisemmalle osuudelle, jossa on myös pitkospuuosuuksia. Haukilamminharjun huoltopisteellä reitti eroaa 5,4 km:n lenkistä ja jatkuu Haukilammen ohi yhtyen 19 km:n reittiin 4 km ennen maalia. Maaliin tullaan Multiharjun upeiden aarnimetsämaisemien kautta.

5,4 km: (alku kuten 9,4 km:llä, loppu keltaiset Karhun viirit) Reitti kulkee Koverosta Kirkkaanlamminkankaan ja Seitsemisjoen kautta Haukilammenharjulle, jossa se huoltopisteen kohdalla eroaa 10 km reitistä ja kulkee suoraan takaisin Koveroon.

Reittikartta

Huoltopaikat

9,4 km ja 5,4 km reiteillä yksi yhteinen huoltopiste, joka sijaitsee 9,4 km:n lenkin puolivälissä, 5,4 km:n lenkin loppupuolella.
19 km reitillä kolme huoltopistettä, kts. reittikartta.
Huoltopisteillä ja maalissa tarjolla vettä ja urheilujuomaa.

Säännöt

Osallistujat juoksevat omalla vastuullaan. Merkittyä reittiä on noudatettava eikä siltä saa poistua oikaisemistarkoituksessa.

Palkinnot

Kilpasarjoissa palkitaan kolme parasta tuotepalkinnoin. Muissa sarjoissa arvontapalkinnot.
Vuonna 2005 tai myöhemmin syntyneitten nopein tyttö ja poika palkitaan 9,4 km:n matkalla.

5,4 km:n matkalla ja perhelenkillä alle 16-vuotiaat saavat pienen muistopalkinnon.

Kilpailunumerot

Osallistujat käyttävät järjestäjien tarjoamia rintanumeroita, jotka kiinnitetään paidan etupuolelle hakaneuloin. Numerot palautetaan maalissa.

Peseytyminen ja wc:t

Lähimmät uimapaikat sijaitsevat Koverolammella (300 m Koverosta lähdön suuntaan) ja Kirkaslammella (1 km Koverosta pohjoiseen).

Tapahtumapaikalla on lähdön välittömässä läheisyydessä wc-rakennus naisille. Noin 50 m lähdöstä on erillinen tapahtumaa varten pystytetty wc miehille. Tämä miesten wc puretaan heti lähdön jälkeen, jonka jälkeen parkkipaikan wc-rakennus on käytössä sekä miehille että naisille. Huom: tallin ylisten wc ei ole käytössä! Pohjoisesta tullessa Kulomäen luontokeskuksen sisätiloissa on wc:t sekä matkalla pohjoisen suunnasta Kirkkaanlamminkankaan ja Kirkaslammin levähdyspaikoilla.

Ensiapupisteessä maalin välittömässä läheisyydessä on tarjolla laastareita ja kylmäpusseja.

Muut palvelut

Seitsemisen Luontokeskuksen kahvila-ravintola Kettis on avoinna klo 10 -18. Luontokeskuksen yhteydessä mahdollisuus myös majoittua Majatalo Kettiksesssä.

Kahvila-ravintola Auretar Seitsemisentien pohjospäässä, os. Länsi-Aureentie 857, on avoinna klo 8 -18.

Tapahtuman järjestäjä

Ikaalisten Nouseva-Voima ry
Tapahtumavastaava Outi Borgenström, seitsemispolut@gmail.com (044-3093377)